品素品设计
对世界大胆畅想
Foster + Partners Completes Bloomberg’s European HQ With Bronze Fins In London
 

11.jpg


Bloomberg’s new European headquarters is respectful of its location in the heart of the City of London, close to the Bank of England, St. Paul’s Cathedral and the church of St. Stephen’s Walbrook. In its form, massing and materials, the new building is uniquely of their place and timea natural extension of the City that will endure and improve the surrounding public realm. It is a true exemplar of sustainable development, with a BREEAM Outstanding rating – the highest design-stage score ever achieved by any major office development.

1 (2).jpg

Occupying a full city block, the 3.2acre site comprises two buildings united by bridges that span over a pedestrian arcade that reinstates Watling Street, an ancient Roman road that ran through the site. Bloomberg Arcade is now a key route for people moving around the City, with restaurants and cafes at ground level, set back behind an undulating façade under a covered colonnade. Three public plazas, located at each end of the arcade and in front of the building’s entrance, provide new civic spaces in the heart of the Square Mile.

2.jpg

Its striking façade is defined by a structural sandstone frame, with a series of largescale bronze fins that shade the floortoceiling glazing. The fins give the building a visual hierarchy and rhythm as they vary in scale, pitch and density across each façade according to orientation and solar exposure, while being an integral part of the building’s natural ventilation system.

3.jpg

Art plays a central role in the project, with major sitespecific commissions in and around the building. Cristina Iglesias’ water sculpture in three parts, ‘Forgotten Streams’a homage to the ancient Walbrook River that once flowed through the sitedefines the public spaces at each end of Bloomberg Arcade. The new Bloomberg building also returns the archaeological remains of the Roman Temple of Mithras to the site of their original discovery, with a new interpretation centre and cultural hub designed to give visitors an immersive experience of the temple and bring the history of the site to life.

4.jpg

The main entrance to Bloomberg is defined by a substantial portecochère, where the building forms two sides of a new formal city square. Arriving at the main entrance, everyone passes through the reception lobby before being drawn into the Vortexa dramatic doubleheight space created by three inclined, curving timber shells. From here, highspeed fullyglazed lifts with a unique concealed mechanismanother innovation developed specifically for the building – carry everyone directly to the sixth floor.

5.jpg

Central to Bloomberg’s ethos, the doubleheight ‘pantry’ on the sixth floor is the heart of the building, reflecting the importance of sharing and collaboration at the company. Everyone passes through this animated space, increasing the likelihood of chance meetings and informal discussions.

1 (1).jpg6.jpg

A distinctive hypotrochoid stepped ramp, characterised by its smooth continuous threedimensional loop, flows through the full height of the building, adding to the drama of the space. Clad in bronze, the ramp is designed and proportioned as a place of meeting and connection, allowing people to hold brief impromptu conversations with colleagues, whilst not impeding the flow of people.

7.jpg

The notion of teamwork and collaboration flows into the desking systems and layout of each floor. Bespoke heightadjustable, radial desks are laid out in clusters and pods for up to six people, allowing for privacy, personalisation, wellbeing and collaborative working. The ceiling is another unique and innovative element developed for the building, inspired by the pressed metal ceilings of New York. Its distinctive polished aluminium panels of ‘petals’ perform multiple roles – office ceiling into an energy-saving integrated system.

8.jpg9.jpg10.jpg


SEE MORE Foster + Partners