品素品设计
对世界大胆畅想
Kiruna City Hall | henning larsen
 

调整大小 1 (1).jpg调整大小 1 (2).jpg调整大小 1 (3).jpg调整大小 3.jpg调整大小 4.jpg调整大小 5.jpg调整大小 Kiruna_City_Hall_Council_Assembly.jpg调整大小 Kiruna_City_Hall_Council_Gallery.jpg调整大小 Kiruna_City_Hall_Council_Lounge.jpg调整大小 Kiruna_City_Hall_Facade_S.jpg调整大小 Kiruna_City_Hall_Facade_W.jpg调整大小 Kiruna_City_Hall_Section.jpg调整大小 Kiruna_City_Hall_Siteplan_500.jpg


Due to extensive mining, the Swedish city of Kiruna has been faced with the challenge of moving its entire city center three kilometers east. The new city hall and community center, “The Crystal” is the first building in the new Kiruna. It is a strong communal space and a symbol of a new beginning. The city hall consists of two building volumes. The inner building is a golden crystalline heart, inspired by the area’s important deposits of iron ore. The outer building floats spherelike surrounding the crystal while optimizing the intake of daylight by 17 % compared to a square building volume. Public functions, as well as exhibition facilities for local Sami art, meeting rooms, workshops, the municipal council chamber and administrative offices are all part of the new community center. The design takes inspiration from the city's culture and history through the crystalline roof structure as well as from Kiruna's former city hall ─ a unique piece of architecture from 1958 designed by Artur von Schmalensee. The new city hall references the historical hall by incorporating its bell tower, and by reusing materials and building parts.


SEE MORE henning larsen