品素品设计
对世界大胆畅想

SAB 总部 | Acme Architects

 
文章附图


The SAB is planning to build a new headquarters building in Leipzig to accommodate 600 members of staff, a conference centre, canteen and parking space, along with a major new public space.


SAB计划在莱比锡建造新的总部大楼,以容纳600名员工,会议中心,餐厅和停车位,以及一个主要的新公共场所。


2.jpg3.jpg


ACME's proposal for the SAB develops the traditional typology of a bank as an imposing institution representing stability, permanence and strength into a contemporary design for a bank of the 21st century. The traditional columns, acting as a transition between inside and outside, have been dissolved into a forest of supports carrying an overarching roof that covers the entirety of the site. Beneath this roof, a number of spaces are new public routes, and spaces are created like clearings in a forest, inviting inhabitation and passage. This open, partially green space recalls the site's past as part of Leipzig's pleasure gardens: acres of formal gardens with long, sweeping avenues, down which the city's residents strolled together on balmy summer evenings in the 18th century. Some of the clearings will be occupied by landscaping, some by permanent artworks, while the largest open space provides amphitheatre seating and staging grounds for events.


ACME针对SAB的建议将银行的传统类型发展为一种具有气势的机构,代表了稳定性,持久性和实力,设计成为代表21世纪的银行。传统的圆柱作为内部和外部之间的过渡,已经溶解在支撑森林中,该支撑森林带有覆盖整个场地的整体屋顶。在这个屋顶下,有许多空间是新的公共路线,并且空间的创建就像是森林中的空地,吸引了人们的居住和通过。这个开放的,部分绿色的空间使人们回想起莱比锡游乐花园的一部分过去的历史:数英亩的正式花园,长而宽阔的大街小巷,十八世纪夏天,这座城市的居民在宜人的夏日傍晚漫步在此。一些空地将被美化环境所占据,一些空地将被永久性艺术品占据,而最大的开放空间则为露天剧场提供座位和活动场所。


4.jpg5.jpg


The columns and roof provide a sense of visual and acoustic enclosure towards the adjacent highway and integrate shading and passive cooling functions for the office spaces. This allows the offices to be open and transparent towards the new public space, creating an efficient, yet loose array of stacked and overlapping office floor-plates to accommodate the many differing departments of the SAB.


立柱和屋顶为邻近的高速公路提供视觉和听觉上的封闭感,并为办公室空间集成了遮阳和被动冷却功能。这使办公室可以对新的公共场所开放和透明,从而创建了高效而又松散的堆叠和重叠的办公室空间,以容纳SAB的许多不同部门。


6.jpg7.jpg


Efficient shading and insulation in combination with activated exposed concrete surfaces and decentralised ventilation will create a simple, yet highly sustainable bank of the future and an important new public institution in the centre of Leipzig.


高效的遮阳和隔热,加上活化的裸露混凝土表面和开敞通风空间,将创造一个简单而高度可持续的未来银行,并成为莱比锡市中心的一个重要的新公共机构。


8 (2).jpg8 (1).jpg8 (3).jpg


STATUS: Construction


状态:施工中


SIZE: 10,000m²   site area; 22,500m² including offices an 265-seat auditorium, a conference centre and canteen; 5,500m² public realm


面积:10,000m²占地面积; 22,500平方米,包括设有265个座位的礼堂,会议中心和食堂; 5500平方米的公共领域


SEE MORE (来自) Acme Architects