其他帐号登录: 注册 登录
品素品设计
对世界大胆畅想

金融园区 | Helen & Hard architects + SAAHA

 
文章附图


A living, breathing bank for the future


一个生机的未来银行


3 (2).jpg3 (3).jpg3 (4).jpg


Norwegian financial institution SR Bank wanted its new headquarters to give something back to their customers and the region.


挪威金融机构srbank希望它的新总部能够回馈客户和该地区。


Together with Oslo architects SAAHA, we entered and won the competition, designing a contemporary typology for a bank with an all-wooden construction.


我们与奥斯陆SAAHA一起参加并赢得了比赛,为一家全木结构的银行设计了一种当代形式建筑。


3 (5).jpg3 (6).jpg3 (7).jpg3 (8).jpg


The premise was that future workplaces made from natural materials, offer not only a healthy and inspiring environment but also substantially contribute to reduce the carbon emissions of the building process. Together with the Swiss engineering team Création Holz we wanted to create a visible and innovative timber-construction that inspires a unique spatial experience.


前提是,未来的工作场所由天然材料制成,不仅提供一个健康和鼓舞人心的环境,而且大大有助于减少建筑过程中的碳排放。与瑞士工程团队Création Holz一起,我们希望创造一个可见和创新的木材结构,激发独特的空间体验。


3 (9).jpg3 (11).jpg3 (12).jpg


Occupying the entire triangular lot, it is one of the largest wooden buildings in Europe. The form and massing of the volume however ensures that the building fits in scale with the surrounding urban context. The roof slants towards the small neighbouring wooden houses, so as not to overshadow them, opening a dialogue between the old and the new. The glass facade is contrasted by the warm, organically shaped wooden interior.


它占据了整个三角地段,是欧洲最大的木制建筑之一。然而,体量的形式和体量确保了建筑与周围城市环境的比例相适应。屋顶向邻近的小木屋倾斜,以免遮住它们,开启了新旧之间的对话。玻璃立面与温暖、有机形状的木质内部形成鲜明对比。


3 (13).jpg3 (14).jpg3 (15).jpg3 (16).jpg3 (17).jpg


The architectural and social heart of the Financial Park building is the atrium. The main circulation stems from and flows through this central space, with the sculptural and structural timber staircase ascending upwards, carrying people from the entrance hall up to the seven floors above. The internal spaces and structural skeleton of the building are visible through the glass façade, welcoming people in from the street. The laminated beech girders and the timber joinery details are left exposed and expressed. The narrative of how the building is made is clearly readable and celebrated.


金融园区建筑和社交核心是中庭。主循环源于并流经这一中心空间,雕塑性和结构性的木质楼梯向上上升,将人们从入口大厅运送到七层以上。通过玻璃幕墙可以看到建筑的内部空间和结构骨架,欢迎人们从街上进来。层压的梁和木材细木工细节暴露无遗。建筑物的叙述方式清晰易读,值得赞扬。


3 (18).jpg3 (19).jpg3 (20).jpg3 (21).jpg3 (22).jpg


SEE MORE (来自)   Helen & Hard architects + SAAHA