其他帐号登录: 注册 登录
品素品设计
对世界大胆畅想

首尔山谷 | Henning Larsen

 
文章附图


Bringing the human-scale to a sprawling metropolis, Seoul Valley gives a dense urban heart to match the cosmopolitan identity of the capital city.


首尔山谷将人的尺度带入了一个广阔的大都市,给人以密集的城市核心,与首都的国际化特色相呼应。


3.jpg


Prominently located adjacent to the capital's main station, Seoul Valley sets a standard for the city's revitalization campaign foregrounded in the pedestrian experience. The mixed-use development combines office, retail, hotel, and residential program within a sprawling public podium that brings renewed urban life to the center of the Seoul.


首尔谷位于首都的主要车站附近,为行人体验提出的城市振兴运动树立了标准。综合开发将办公,零售,酒店和住宅项目结合在一个庞大的公共裙房中,为首尔市中心带来了新的都市生活。


4.jpg


Rapid urbanization in the 20th century transformed the heart of the ancient capital into a western style business-hub, largely losing the human-scale patchwork of traditional hanok villages and gardens. Seoul Valley merges the two scales, its three-pronged profile on the skyline fragmenting into numerous smaller structures as it descends.


20世纪迅速的城市化进程将古都的核心地带变成了西式的商业中心,在很大程度上失去了传统韩国村落和花园的人文拼图。首尔谷将这两个比例尺度合并在一起,它在天际线的三栋塔楼轮廓慢慢下降而分成许多较小的结构体块。


5.jpg


Reinventing Retail

重塑零售


Seoul Valley creates a new retail typology, where back sides are eliminated and an inviting fa?ade track the entire site perimeter.


首尔谷创建了一种新的零售类型,消除了背面,并采用了引人入胜的外观布满整个场地周边。


6.jpg


Our scheme allows visitors to pass through the site as an indoor experience with views to the outdoors or alternatively, as an outdoor stroll that extends Seoullo Bridge and Seosomun Park. This outdoor passage allows access to restaurants and views into the shopping areas, attracting passers by who were not necessarily planning to enter a mall. The multi-levelled podium allows the flexibility for retail shops on different levels to open up their facades for outdoor seating, exhibitions or pop up events. Even retail spaces in the basement will have access and views to daylight, providing an unbroken connection to the complex above.


我们的方案允许游客通过该站点体验室内的同时欣赏室外风景,或者作为户外漫步,延伸汉城路大桥和西关门公园。这种户外通道可以进入餐厅并欣赏购物区的景色,吸引那些不一定打算进入购物中心的路人。多层裙房为不同级别的零售店提供了灵活性,可以开放其立面以用于户外座位,展览或弹性活动。甚至地下室中的零售空间都可以直接采光,从而与上层建筑群保持不间断的联系。


7.jpg


Three large towers rise from the sprawling public podium, each of them subdivided into smaller masses to reduce the sense of scale and create community between the spaces at ground level.   At the ground level, visitors can traverse the site any number of ways, stopping in at shops, cafes, or in the terraced gardens. In fact, the ‘ground’ level is spread over multiple, with gardens, terraces, and courtyards defining the spaces in between the structures.


从庞大的公共裙房上耸立了三座大塔,每座塔被细分为较小的体量,以减少规模感,并在地面上的空间之间建立社区。在地面上,游客可以以多种方式穿越该站点,停在商店,咖啡馆或露台花园中。实际上,“地面”水平分布在多个位置,其中花园,露台和庭院定义了结构之间的空间。


8.jpg9.jpg


Space for Reflection in Central Seoul

首尔市中心的映射


The urban geography of Seoul combines a topographical layer of valleys and mountains with a built layer of skyscrapers and dense infrastructure.


首尔的城市地理结合了山谷和山脉的地形层以及摩天大楼和密集基础设施的建筑层。


Seoul Valley responds to this quality by creating an urban landscape that rises and falls like the land it sits on.


首尔谷通过创建像其所处土地一样起伏不定的城市景观来回应这种地形。


10.jpg

11.jpg


The future city needs to perform like a landscape. We want to create a horizontal and vertical experience with roof gardens, green facades and planted walkways, which together create a rich and diverse space, focusing on the welfare and the health of people. Along with brining densification to the heart of the city, Seoul Valley continues the pedestrian path established by the elevated Seoullo bridge directly abutting the site and offers new means of connection within the site and to the city at large.


未来的城市需要表现得像风景一样。 我们希望通过屋顶花园,绿色外墙和种植的人行道来创造水平和垂直的体验,它们共同创造出一个丰富多样的空间,关注人们的福利和健康。 随着城市密度延续到市中心,首尔谷还延续了由高架的首尔洛桥直接与用地而建立的人行道,并为用地内部和整个城市提供了新的连接方式。


12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg20201201_201303_003.jpg


As the first major scheme selected from a string of planned developments aimed at bringing life back to the center, Seoul Valley sets a precedent for returning the human dimension to the outsized city.


作为第一个从一系列规划开发中挑选出来的方案,旨在使生活重返中心,首尔谷地开创了将人性尺度回归到超大城市的先例。


SEE MORE (来自)   Henning Larsen