品素品设计
对世界大胆畅想

墨西哥革新大厦 | LBR + A

 
文章附图

2.jpg


Overlooking the 686-hectare Chapultepec Park is a three-sided 57-storey skyscraper situated on Paseo de la Reforma Avenue in Mexico City. Around it, a metropolitan bursting with growth and a lot of seamless vegetation features several high standing modern buildings. Along the wide Paseo de la Reforma Avenue, a 246-metre high building stands with some sort of magnificence, as if to depict Mexico City’s status as a hub of architectural activity. LBR + A lead by Architect Benjamin Romano designed Torre Reforma to be a unique kind of tower.


俯瞰占地686公顷的 Chapultepec 克公园,是一座三角面的57层摩天大楼,位于墨西哥城的改革大道上。 围绕着它的是一个繁华的都市,周围生长着许多茂密的植被,同时有几座高耸的现代建筑。 沿着宽阔的改革大道,高246米的建筑物驻立着某种壮丽的景象,仿佛描绘了墨西哥城作为建筑活动中心的地位。LBR + A由建筑师 Benjamin Romano 领导的设计将革新大厦打造为独特的塔楼。


3.jpg


This project was also as much a conservation project as it was a mixed use development. On site a property built in 1929 was integrated into the tower’s design to form part of the main lobby. To accommodate both the tower and the old historic house, the architects moved the house to provide a new foundation, then put the house back in place without any destruction.


该项目既是一项保护项目,又是一项综合开发项目。在现场,建于1929年的一栋建筑被纳入大厦的设计之中,构成了主大堂的一部分。为了容纳塔楼和历史悠久的老房子,建筑师将房子移开以提供新的场地,然后将房子移回原位,而没有任何破坏。


5.jpg4.jpg6 (2).jpg6.jpg7.jpg


Inspired by Pre-Hispanic and Colonial Mexican architecture when solid materials were very common, the architects used concrete designed to slightly bend during an earthquake considering Mexico City’s proneness to earthquakes. The mechanism that allows the concrete walls to bend without breaking in periods of stress is enhanced by the presence of triple-height windows (located on every four storeys) that dissipate seismic energy.


受到西班牙前殖民时期和墨西哥殖民时期建筑的启发,当时固体材料非常普遍,考虑到墨西哥城容易发生地震,建筑师使用了设计为在地震中略微弯曲的混凝土。通过三层高的窗户(位于每四层楼)消散地震能量,可以使混凝土墙弯曲而不会在应力周期内破裂的机制得到了增强。


8.jpg9.jpg


The glass façade features horizontal sun-shading elements that protect the interiors from the sun’s heat during the day. The building’s envelope and structure allows for column-free interior space which provides users with very flexible interior spaces.


玻璃幕墙采用水平遮阳元素,可在白天保护内部免受太阳热量的影响。该建筑物的围护结构和结构提供了无柱的内部空间,为用户提供了非常灵活的内部空间。


10.jpg12 (1).jpg12 (2).jpg13.jpg


The building whose footprint is only 2,800 square metres has a sculptural shape which the architects say was informed by several factors including environmental sustainability. Two concrete walls meet to form a sharp edge. The top of the tower has been chamfered to satisfactorily finish a great sculpture by emphasizing on the top triangular plane. The architects cut slits on the concrete facades to light up the gardens with natural daylight.


这座建筑仅占地2800平方米,具有雕塑般的形状,建筑师说,这是通过包括环境可持续性在内的多个因素得出的。两个混凝土墙汇合在一起,形成一个锋利的边缘。塔的顶部经过倒角,通过强调顶部三角形平面来完成了令人满意地精美的雕塑。建筑师在混凝土立面上切开缝隙,以自然采光的方式照亮花园。


14.jpg15.jpg

16.jpg17.jpg18.jpg


SEE MORE (来自)   LBR + A

会员登录
登录
其他帐号登录:
我的资料
留言