品素品设计
对世界大胆畅想

赢得巴塞尔市区 Huningue 莱茵河岸国际竞赛 | Nicolas Laisné Architectes、Pietri Architectes、DREAM、 Triptyque architect

 
文章附图

3 (1).jpg3 (2).jpg3 (3).jpg


The architectural and landscape design of the project was guided by three ambitions: to open the town of Huningue to the river by creating a new relationship with water, to make the town part of the conurbation of Basel through an iconic project, and to offer the inhabitants an exceptional new place to live, at the heart of a green land. Each building, while affirming its uniqueness, contributes to the realization of this city project.


该项目的建筑和景观设计以三个抱负为指导:通过创造与水的新关系将 Huningue 镇开放到河流中,通过一个标志性项目使该镇成为巴塞尔大都市的一部分,并在绿地的中心向居民提供一个特殊的新居住地。每一座建筑在肯定其独特性的同时,都为这个城市项目的实现做出了贡献。


Les Jetées opens up the town of Huningue on the Rhine, both by extending the town centre towards the banks, but also by interweaving the town and the river to create a real river district.


Les Jetées 在莱茵河上开辟了 Huningue 镇,既通过将镇中心向河岸延伸,也通过将城镇和河流交织在一起以创建一个真正的河区。


3 (5).jpg3 (4).jpg3 (7).jpg3 (6).jpg


The signal tower was designed from the Abbatucci square: its shaded side facade accompanies the pedestrian from the town centre towards the banks, while its largely glazed ground floor houses various shops that complete the shopping area.


信号塔是从 Abbatucci 广场设计的:它的阴影侧立面伴随着从市中心到银行的行人,而它的大部分首层设有各种商店,完善了购物区。


Les Jetées extend the city towards the river: the façades of the South Pier are smooth and dynamic laterally, but projected and widely open at the front, creating a kinetic effect of extension towards the river.


Les Jetées 将城市向河流延伸:南码头的立面在横向上平滑而充满活力,但在前面突出并开放,创造了向河流延伸的动态效果。


3 (9).jpg3 (8).jpg3 (10).jpg3 (11).jpg


The structures of the intermediate floors have been designed to form a true green grid suspended 15 metres high, extending over the entire skyline. This omnipresence of nature makes the new district a refuge for biodiversity, which will thus be preserved.


中间楼层的结构被设计成一个真正的绿色网格,悬浮在 15 米高,延伸到整个天际线。这种无处不在的自然使新区成为生物多样性的避难所,因此将得到保护。


Les Jetées district has been designed to allow all the inhabitants to enjoy the qualities of this exceptional site on a daily basis. All the housing units have a private outdoor space, largely planted or designed as a loggia to preserve the privacy of residents. Thus, the gradation of the signal tower's blades provides all the dwellings with a view of the riverbanks.


Les Jetées 区的设计目的是让所有居民每天都能享受这个特殊地点的品质。所有的住房单元都有一个私人的户外空间,主要是种植或设计成凉廊,以保护居民的隐私。因此,信号塔叶片的渐变为所有住宅提供了河岸景观。


SEE MORE (来自)   Nicolas Laisné ArchitectesPietri ArchitectesDREAMTriptyque architecture studios