品素品设计
对世界大胆畅想

须贺川社区中心 | UNEMORI Architects

 二维码
文章附图

2.jpg



Revitalizing he City Center   振兴市中心


By integrating the public’s demands on the multi-purpose community building through a series of citizen workshops, the Sukagawa Community Center was created as a public forum, connecting the city and its citizens. The Sukagawa Community Center includes a library, childcare support and a three-dimensional play space as well as a museum, a lecture hall and a café amongst others. Moreover, with a total floor area of 13,698 sqm extending over five floors, the Sukagawa Community Center offers various socializing spaces and rental rooms for studying as well as several inner and outer terraces that surround the whole building.


通过一系列市民工作坊整合公众对多功能社区建设的需求,将须贺川社区中心创建为一个公共论坛,连接城市和市民。须贺川社区中心包括图书馆、育儿支持和三维游戏空间以及博物馆、演讲厅和咖啡馆等。此外,总建筑面积为 13,698 平方米的须贺川社区中心延伸至五层楼,提供各种社交空间和出租房间,以及环绕整座建筑的多个内外露台。


3 (2).jpg3 (1).jpg3 (3).jpg3 (7).jpg3 (6).jpg3 (4).jpg3 (5).jpg3 (9).jpg3 (10).jpg3 (8).jpg4.jpg5.jpg



A Complex Structural System   复杂的结构系统


UNEMORI ARCHITECTS designed the community center as an interlocked structure based on different floor slabs divided into small sections and staggered to form an incremental setback on the site facing the historic main street. The building’s architecture thus offers many terraces providing further outdoor activity and socializing spaces while the recessive façade of the building allows sufficient distance to the neighbouring houses.


UNEMORI ARCHITECTS 将社区中心设计为基于不同楼板的互锁结构,将不同的楼板分成小部分并交错排列,在面向历史主要街道的场地上形成一个渐进的后退。因此,该建筑的建筑提供了许多露台,提供了更多的户外活动和社交空间,而建筑的隐性外墙则允许与相邻的房屋保持足够的距离。


6.jpg7.jpg


The interior structure of the Sukagawa Community Center is characterized by an open floor plan and offset floor levels that partly appear to float freely in the cavity of the center, creating various voids and dynamic open views throughout the different floor slabs. In order to realize this complex structural system, a structure has been drawn a megastructure comprising the third and fourth floor that entails a steel frame composed of trusses. The cantilevered slab of the lower floor is suspended from the megastructure and supported by columns on the upper floors which positions are shifted accordingly to bear the load.


须贺川社区中心的内部结构特点是开放式平面和偏移楼层,部分似乎在中心的空腔中自由漂浮,在不同的楼板上创造出各种空隙和动态的开放视野。为了实现这个复杂的结构系统,我们绘制了一个由第三层和第四层组成的巨型结构,其中包含一个由桁架组成的钢框架。下层的悬臂板悬挂在巨型结构上,并由上层的柱子支撑,柱子的位置相应地移动以承受载荷。


The waiting area, café and event space located on the first floor are connected with the outdoor space and seamlessly integrated into the hilly city scape of Sukagawa. The second floor houses childcare services such as a kids library or an open, two-stories playground. Located on the third floor is the main library as well as a number of rental rooms and inner terraces which allow for quiet working as well as socializing spaces. The library extends across the fourth floor where more rental rooms and an open community space are located. The museum can be found on the fifth floor of the facility.


位于一楼的等候区、咖啡厅和活动空间与室外空间相连,无缝地融入了须贺川的丘陵城市景观。二楼提供托儿服务,如儿童图书馆或开放的两层游乐场。位于三楼的是主图书馆以及一些出租房间和内部露台,可提供安静的工作和社交空间。图书馆延伸到四楼,那里有更多的出租房间和一个开放的社区空间。博物馆位于设施的五楼。


SEE MORE (来自)   UNEMORI Architects