品素品设计
对世界大胆畅想

南京大校场机场综合开发项目 | 10 Design

 二维码
文章附图

2 (2).jpg2 (3).jpg


10 Design has released new plans for one of the largest transport-oriented retail destinations and most complex developments in Nanjing.   In June 2021, the Nanjing Planning Bureau granted planning consent for the project, which is part of the wider redevelopment of the historic Nanjing Dajiaochang military airbase in China. The scheme is an evolution in design of transport-oriented developments to create a high-quality retail environment that fully integrates with the rail network and the extensive public realm.


10 Design 发布了南京最大的以交通为导向的零售目的地之一和最复杂的开发项目的新计划。 2021 年 6 月,南京市规划局批准了该项目的规划许可,这是中国历史悠久的南京大街军事空军基地许多重建的项目的一部分。该方案是交通导向开发设计的演变,旨在创造一个与铁路网络和广泛的公共领域完全融合的高质量零售环境。


The scheme envisions the integration of retail while preserving the 2.6km airport runway which has been kept in its original form as a historic feature. The runway will be reimagined as a multifunctional cultural boulevard that doubles as a green pedestrian axis. The development involves three interconnecting buildings, incorporating a shopping mall, retail, cultural and office spaces along with a boutique hotel. Adjacent to the Nanjing Cultural Palace, this mixed-use project will run parallel to the remaining runway.


该方案设想了零售的整合,同时保留了 2.6 公里的机场跑道,该跑道一直保持其原始形式作为历史特色保留。跑道将被重新构想为多功能文化大道,兼作绿色步行轴。该开发项目涉及三个相互连接的建筑,包括一个购物中心、零售、文化和办公空间以及一家精品酒店。毗邻南京文化宫,这个多功能项目将与保留的跑道平行。


2 (4) 1.jpg2 (4).jpg2 (5).jpg2 (6).jpg


With two underground railway stations embedded into the site, connectivity is one of the key design drivers. The design includes a central glass box corridor with key entrances positioned directly on top of one of the railway tracks, providing a feature passageway for commuters to navigate through different levels of the scheme. All three buildings are connected via an underground retail spine and street-level pedestrian walkways.


场地内嵌入了两个地下火车站,连通性是关键的设计驱动因素之一。该设计包括一个中央玻璃盒子走廊,其主要入口直接位于其中一条铁路轨道的顶部,为通勤者提供了一条特色通道,可以在该计划的不同层次上穿行。所有三座建筑都通过地下零售脊柱和街道人行道连接。


One of the challenges of the restrictive site was to maximise the pedestrian flow from two underground railway lines to the retail areas. It was resolved by creating a large underground ‘retail spine’ that connects and sits beneath the three main buildings on the site. A series of sunken plazas extend out to the street level, punctuating the ground level and bringing natural light into the subterranean areas. The basement retail area is an impressive double height space of up to 9m – a unique underground space with natural light that would normally only be achieved at ground level.


限制性场地的挑战之一是最大限度地增加从两条地下铁路线到零售区的行人流量。这是通过创建一个大型地下“零售脊柱”来解决的,该“零售脊柱”连接并位于场地上的三座主要建筑下方。一系列下沉的广场延伸到街道水平,打开地面并将自然光带入地下区域。地下零售区是一个令人印象深刻的双高空间高达 9m, 通常只能在地面上实现的一个拥有自然光独特的地下空间。


2 (7).jpg2 (8).jpg2 (9).jpg2 (10).jpg2 (11).jpg2 (12).jpg2 (13).jpg2 (14).jpg2 (15).jpg2 (16).jpg2 (17).jpg


The redevelopment of the airbase has been designed to echo the past whilst reflecting the future of Nanjing. This important new destination will provide the city with a cosmopolitan landmark, which in parallel responds to the cultural richness of its location.


空军基地的重建旨在呼应过去,同时反映南京的未来。这个重要的新目的地将为这座城市提供一个国际化的地标,同时响应其所在地的文化丰富性


2 (18).jpg


SEE MORE   10 Design