品素品设计
对世界大胆畅想

Activity Area – Chorzów | SLAS Architect

 二维码
文章附图

2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg


"Activity zone” is a multifunctional public space which is the first phase of regeneration and integration of the University of Silesia campus with the urban tissue of Chorzów City. The site is located in the place of the demolished military building with a number of old existing trees.


“活动区”是 Silesia 大学校园与 Chorzów 市城市组织的再生和融合的第一个多功能公共空间。基地位于拆除的军事建筑中,并有许多现存的旧树。


“Activity zone” is designed as concrete platform strongly perforated and filled with a diverse programme that includes: students leisure zone, children's play devices, fitness, individually designed elements of street furniture and greenery including all existing trees. Some parts of the garden are possible to develop by local seniors. The platform connects the diverse program, intensifies the use of the place and becomes itself an element of play. Variety of attractions enhance interactions between users of all age groups and integrates academic community with local inhabitants and the surrounding nature.


“活动区”被设计成一个带有强烈穿孔图形的混凝土平台,并充满了多样化的功能,包括:学生休闲区、儿童游乐设备、健身区、单独设计的街道家具元素和包括所有现有树木在内的绿化元素。花园的某些部分可以由当地老年人开发。该平台连接了多样化的功能,加强了场地的使用,并成为了一种游戏元素。各种景点增强了所有年龄段用户之间的互动,并将学术社区与当地居民和周围的自然环境融为一体。


7 (1).jpg7 (2).jpg7 (3).jpg7 (4).jpg7 (5).jpg


The post-military area on which the University Campus is located in a neglected, wooded area with a difficult neighbourhood. The main goal of the project was to create a lively, intense leisure place open for everyone, attracting frequent visits, gradually transforming an abandoned place into a safe park. “Activity zone” promotes the University and returns to the city of Chorzów a new green space.


大学校园所在的 post-military 位于一个被忽视的树木繁茂的地区,周围环境复杂。该项目的主要目标是创造一个对每个人开放的热闹、激烈的休闲场所,吸引频繁的参与,逐渐将一个废弃的地方变成一个安全的公园。 “活动区”促进了大学的发展,并为 Chorzów 市带来了一个新的绿地。


The structure is made by concrete which is easy to use for disabled people and activities like biking, rollerblading, skateboarding etc. The perforation is a system that allows to accommodate programme and keep every existing tree in place to provide shade and preventing overheating. To enhance the sensory experience of users, the platform is enriched with a large variety of colours, textures and scents of the proposed garden. All proposed materials ( concrete, steel, wood, tree bark and sports rubber surface ) are durable, easy to maintain and affordable.


该结构由混凝土制成,易于残疾人士和骑自行车、轮滑、滑板等活动使用。穿孔是一个系统,可以容纳不同功能并将每棵现有的树木保持在适当的位置,以提供遮荫和防止过热。为了增强用户的感官体验,该平台丰富了拟建花园的各种颜色、质地和气味。所有建议的材料(混凝土、钢、木材、树皮和运动橡胶表面)都经久耐用、易于维护且价格合理。


7 (7).jpg7 (6).jpg7 (8).jpg


SEE MORE (来自)   SLAS Architect