品素品设计
对世界大胆畅想

赢得布拉格新地标 'VALLEY' 的国际设计竞赛 | BENTHEM CROUWEL ARCHITECTS

 二维码
文章附图

1.jpg


Valley combines high-quality housing, workspaces and retail in a new urban core. Its remarkable silhouette adds a strong identity to the city and features a lush, meandering landscape designed by Felixx landscape architects. “We are very proud to partner with an internationally renowned firm such as Benthem Crouwel Architects who have delivered the best solution to both create something recognizWable and provide the location with the desired social spaces.” Tells director of the Velska holding company Tomáš Fencl, CRE, BA(Hons).


Valley 将高品质的住宅、工作空间和零售结合在一个新的城市核心中。其非凡的轮廓为这座城市增添了强烈的特色,并拥有由 Felixx landscape architects 设计的郁郁葱葱的蜿蜒景观。 “我们非常自豪能与国际知名公司合作,例如 Benthem Crouwel Architects,他们提供了最佳解决方案,既能创造可识别的东西,又能为该地点提供所需的社交空间。” Tells director of the Velska holding company Tomáš Fencl, CRE, BA(Hons)。


This is the third major architectural competition that Benthem Crouwel Architects won in the Czech Republic, following the winning design for Brno’s new main station earlier this year and the design of Residence Nádraží Žižkov in Prague. The winning design stands out because of its high-quality public space with a dense network of attractive squares and streets, connected to retail, metro, restaurants and the surrounding neighborhood. The design facilitates a diverse mix of affordable, high-quality housing and workplaces, characterized by the impressive silhouette of the lush roofscape which creates a strong identity for Prague, the community and for individual residents and users.


这是 Benthem Crouwel Architects 在今年早些时候赢得布尔诺新主站设计和布拉格住宅 Nádraží Žižkov 设计之后,在捷克共和国赢得的第三个主要建筑竞赛。获奖设计因其高品质的公共空间而引人注目,拥有密集的迷人广场和街道网络,与零售、地铁、餐厅和周边社区相连。该设计促进了负担得起的、高质量的住房和工作场所的多样化组合,其特点是郁郁葱葱的屋顶景观令人印象深刻的轮廓,为布拉格、社区以及个人居民和用户创造了强烈的身份认同。


2.jpg3.jpg4.jpg


Two accents anchor the ensemble in the surroundings and underline the importance of this location; First, the high office tower with its characteristic, diagonal incision makes a landmark on the scale of the city. The second accent is formed by the low, but equally remarkable building in the south of the plot, where a diagonal cantilever indicates the entrance to the metro, emphasizing the importance of the Valley to the neighborhood. The urban layout is organized in such a way that all buildings are optimal connected to their surroundings and accessible from the exterior roads. The aim was to establish a strong connection between the area and its users. The use of high density, building masses and strong programming add defined and pleasant public space to the area; a dense network of small streets and friendly squares, focused on walkability. The area is pedestrian oriented which combines very well with the new metro.


两种形式将整体固定在周围环境中,并强调了这个位置的重要性;首先,高耸的办公大楼以其独特的斜线切口成为城市级别地标。第二,地块南部低矮但同样引人注目的建筑,对角线指示地铁入口,强调了山谷对社区的重要性。城市布局的组织方式使所有建筑物都与周围环境最佳连接,并可从外部道路进入。目的是在该地区与其用户之间建立牢固的联系。高密度、建筑体量和强大的规划的使用为该地区增添了明确而宜人的公共空间;由小街道和友好广场组成的密集网络,专注于步行性。该地区以步行为导向,与新地铁完美结合。


During the day, the metro station, retail and office spaces create a flow of users through the public spaces on the plot. In the afternoon and evening, bars and restaurants as well as residents create a bustling and lively atmosphere. The building complex is topped by an undulating green landscape. Inspired by the natural topographies of the mountains in Bohemia, the altitude lines divide the roof in different areas while a continuous route (‘route architecturale’) winds through it, crossing from building to building by several bridges. The lowest part of the roof offers lush grasses and flowerbeds and space for activities, resembling the meadows at the foot of the mountains. The middle part holds numerous trees and smaller get-together places before transitioning into a more stony area at the highest part of the roof, similar to a natural treeline at the top of a mountain.


白天,地铁站、零售和办公空间通过地块上的公共空间创造了工作流线。下午和晚上,酒吧和餐厅以及居民营造出熙熙攘攘的氛围。建筑群顶部是起伏的绿色景观。受波西米亚山脉自然地形的启发,海拔线将屋顶划分为不同的区域,而一条连续的路线(“建筑路线”)蜿蜒穿过屋顶,通过几座桥梁从建筑物到建筑物。屋顶的最低部分提供了郁郁葱葱的草地和花坛和活动空间,类似于山脚下的草地。中间部分有许多树木和较小的聚会场所,然后过渡到屋顶最高部分的石质区域,类似于山顶的天然林线。


5.jpg6 (2).jpg6 (1).jpg


A typical apartment in Valley not only has a private balcony or loggia, but the new residents can also count on extensive green roof. The carefully chosen orientation of the roof provides an ideal balance between daylight, shading and solar warmth and energy. By integrating PV panels on the roof and in the facades of the office building, the buildings generate clean energy on the spot, while reducing the surface of the façade material. The green roof provides a high level of insulation and therefor reduces the amount of energy necessary for heating and cooling. In contrast to its dynamic appearance, the building ensemble is entirely based on a regular grid. The modularity makes the design feasible in a high-quality and future-proof, allowing for adaptations and even circular building methods. Valley is the new green landmark for Olbrachtova and an advocate for well-being and healthy, imaginative urban development.


Valley 的典型公寓不仅有私人阳台或凉廊,而且新居民还可以依靠广阔的绿色屋顶。 屋顶精心选择的方向提供了日光、遮阳和太阳能热量和能量之间的理想平衡。 通过在屋顶和办公楼外墙集成光伏板,建筑就地产生清洁能源,同时减少外墙材料的表面。 绿色屋顶提供了高水平的绝缘,因此减少了加热和冷却所需的能量。 与其动态外观相比,建筑整体完全基于规则网格。 模块化使设计在高质量和面向未来的情况下可行,允许适应甚至循环构建方法。 Valley 是 Olbrachtova 的新绿色地标,也是幸福和健康、富有想象力的城市发展的倡导者。


6 (3).jpg6 (4).jpg


SEE MORE (来自)   BENTHEM CROUWEL ARCHITECTS