品素品设计
对世界大胆畅想

赢得 MIDDELKERKE 赌场设计竞赛, 比利时 | ZJA、DELVA、OZ

 二维码
文章附图

2.jpg


Middelkerke presents a new casino building that creates a unique dune landscape. The Nautilus consortium wins the competition to create a new architectural anchor along the Belgian coast. A design that seamlessly connects the building with its surrounding landscape.


Middelkerke 展示了一个新的赌场建筑,创造了一个独特的沙丘景观。 Nautilus 财团赢得了在比利时海岸建造新建筑地标的竞赛。 一种将建筑与其周围景观无缝连接的设计。


An iconic casino will soon enrich the municipality of Middelkerke in Belgium. The new casino will not be housed in a dedicated building, but will be integrated in the landscape in a way that rewrites the historic relationship of the coastal town with the sea. This is revealed in the ambitious preliminary design of the Nautilus consortium, who were selected by the council as winners of the Design & Build competition for the casino located at the well-known Epernay square. “With this project our coast will be enriched with a new architectural anchor. One that accurately represents the character of Middelkerke”, according to the mayor Jean-Marie Dedecker. “It transmits strength and soberness as well as sophistication, with a lot of love for the sea and the dunes. In addition, this project may also be the beginning of the renewal of Middelkerke’s town centre as an appealing place to live and visit.”


一个标志性的赌场将很快丰富比利时的 Middelkerke 市。 新赌场不会设在专门的建筑内,而是以一种改写沿海城镇与大海的历史关系的方式融入景观中。 这在 Nautilus 财团雄心勃勃的初步设计中得到了体现,该财团被理事会选为位于著名的 Epernay 广场的赌场设计与建造竞赛的获胜者。 “通过这个项目,我们的海岸将拥有一个新的建筑锚点。 市长Jean-Marie Dedecker 表示,它准确地代表了 Middelkerke 的性格。 “它传递力量、清醒和精致,对大海和沙丘充满热爱。 此外,该项目也可能是 Middelkerke 市中心更新成为宜居和旅游胜地的起点。”


3.jpg4.jpg

5.jpg


Together with a team of urban planning experts, the municipality of Middelkerke studied the four selected proposals for the casino building in detail over the past few months. After a thorough evaluation, the council then selected the Nautilus consortium as the winner. A collaboration between developer Ciril, chief designers ZJA (architecture) and DELVA (landscape architecture), OZ (casino and hotel design), executive architect Bureau Bouwtechniek and contractors Furnibo and Democo. COBE, VK Engineering, Beersnielsen, Witteveen+Bos, Plantec, MINT and Sertius assist all the other bureaus.


在过去的几个月里,Middelkerke 市政府与城市规划专家团队一起,详细研究了四个选定的赌场建筑方案。 经过彻底评估后,理事会选择了 Nautilus 财团作为获胜者。 开发商 Ciril、首席设计师 ZJA(建筑)和 DELVA(景观建筑)、OZ(赌场和酒店设计)、执行建筑师 Bureau Bouwtechniek 以及承包商 Furnibo 和 Democo 之间的合作。 COBE、VK Engineering、Beersnielsen、Witteveen+Bos、Plantec、MINT 和 Sertius 协助所有其他各局。


The designers receive the construction of the new building as an opportunity to also work on flood risk management (dike reinforcement), public space quality, making the seawall car-free and connecting the Epernay square to the sea. The uniqueness of this design is that the building typology of the casino is turned inside out and integrated into a multifaceted project situated in a public dune landscape. It also transforms the seawall into a unique destination for encounter, play, culture and entertainment along the Belgian Coast. The story of the town’s origin was the inspiration for the design. Middelkerke originated on the island of Testerep. It was able to grow into an abundant fishing village through the natural protection of a dune and a direct connection to the North Sea via a natural canal.


设计师们将新建筑的建设视为一个机会,他们还致力于洪水风险管理(堤防加固)、公共空间质量、使海堤无车以及将 Epernay 广场与大海连接起来。 这种设计的独特之处在于,赌场的建筑类型被内外翻转,并融入一个位于公共沙丘景观中的多方面项目。 它还将海堤变成了比利时海岸线上邂逅、玩耍、文化和娱乐的独特目的地。 小镇起源的故事是设计的灵感来源。 Middelkerke 起源于Testerep岛。 通过沙丘的自然保护和通过天然运河与北海的直接连接,使它能够成长为一个丰富的渔村。


6.jpg

7.jpg

8.jpg


In addition to all of the above, the construction of this building will function as a tool to renew this historic coastal landscape and give it a contemporary meaning. The building program nestles itself in the landscape. Situated behind completely transparent facades under the dune you’ll find a brand-new event hall, restaurant and casino. This offers spectacular views of the beach and the sea. Above all, the building is an eye-catcher. However, one that displays a strength, soberness and refinement characteristic of the Flemish coastal landscape. Its form is simple yet enigmatic, and refers to the shapes and colours of nature and of the fishing port. The hardwood voile around the hotel, just like the wood of the quays, lock gates and dolphins, will change colour under the influence of weather and time. From a distance, the hotel is an inviting visual beacon, a sculpture with soft contours.


除上述所有因素外,这座建筑的建造将作为更新这一历史悠久的沿海景观并赋予其现代意义的工具。 建筑项目依偎在景观中。 在沙丘下完全透明的外墙后面,您会发现一个全新的活动大厅、餐厅和赌场。 这提供了海滩和大海的壮丽景色。 最重要的是,这座建筑是一个引人注目的地方。 然而,它展示了 Flemish 海岸景观的力量、清醒和精致特征。 它的形式简单而神秘,是自然和渔港的形状和颜色。 酒店周围的硬木薄纱,就像码头、闸门和海豚的木材一样,会在天气和时间的影响下变色。 从远处看,酒店是一座引人入胜的视觉灯塔,一座轮廓柔和的雕塑。


The new casino building will also provide for the economic renewal of the Epernay square. The entirely car-free public space places cyclists and pedestrians first. Thanks to the construction of an underground parking garage it will remain easily accessible for cars. To make the public space more inviting, we also integrated lots of seating into the design. The highest point of the dune offers a panorama of the North Sea and the sunset. In the building, the event hall offers space for concerts, exhibitions and events. The restaurant has terraces overlooking the sea. The impressive foyer at the heart of the building connects all these spaces and transitions into the beach hotel. Not only during the day, but also after dark the ‘boulder’ remains an eyecatcher. The sophisticated lighting design, illuminating and emphasizing the wooden structure of the hotel, reinforces its special appearance.


新的赌场大楼还将为 Epernay 广场的经济更新提供服务。 完全无车的公共空间将骑自行车的人和行人放在首位。 由于建造了一个地下停车场,汽车将很容易进入。 为了让公共空间更具吸引力,我们还在设计中加入了大量的座椅。 沙丘的最高点可以欣赏到北海和日落的全景。 在大楼内,活动大厅为音乐会、展览和活动提供了空间。 餐厅设有俯瞰大海的露台。 建筑中心令人印象深刻的门厅连接所有这些空间并过渡到海滩酒店。 不仅在白天,而且在天黑之后,“巨石”仍然是一个引人注目的地方。 精致的灯光设计,照亮和强调了酒店的木结构,强化了它的特殊外观。


9.jpg10.jpg


Sustainability is of primary concern in the proposed design. The design team takes finite energy resources into careful consideration by avoiding waste in the first place, but also by using recycled materials as well as applying more efficient production processes. We considered environmental criteria as important as functionality, aesthetics, ergonomics, safety and economic value. A good example of energy efficiency in the project is the cantilevered dune on top of the ground floor and the terrasses of the hotel tower, which protrudes over the façade and creates shade during hot summer months, which in combination with night-time cooling will significantly reduce the need for active cooling.


可持续性是拟议设计的首要关注点。 设计团队仔细考虑了有限的能源资源,首先避免浪费,但也通过使用回收材料以及应用更高效的生产流程。 我们认为环境标准与功能性、美学、人体工程学、安全性和经济价值同等重要。 该项目能源效率的一个很好的例子是底层顶部的悬臂沙丘和酒店塔楼的露台,它突出在立面上并在炎热的夏季创造阴影,结合夜间冷却将显着 减少对主动冷却的需要。


11.jpg


SEE MORE (来自)   ZJADELVAOZ