品素品设计
对世界大胆畅想

CROSSOVERZAAL,荷兰 | NL Architects

 二维码
文章附图

2.jpg3.jpg


The so-called Muziekpaleis is a spectacular endeavour. When we first learnt about the project we could hardly believe its radicality. The project is part of the renovation of the station area. The idea was to construct a music building with 4 halls on top of the existing concert hall Vredenburg. That would mean to partly demolish the Hertzberger Masterpiece! It also would bring together totally different target groups in one building: in addition to the symphony hall, the complex will feature a 2000 people hall dedicated to pop music, a jazz hall, a room for chamber music and the so-called Crossoverzaal. These ‘Biotopes’ will be developed by 4 different architects within the master plan by Architectuurstudio HH. In a way it is a super-sized ‘showcase’ containing stacked ‘buildings’: 3D Urbanism!


所谓的 Muziekpaleis 是一项了不起的努力。当我们第一次了解这个项目时,我们简直不敢相信它的激进性。该项目是车站区域改造的一部分。这个想法是在现有的 Vredenburg 音乐厅的顶部建造一座有 4 个大厅的音乐大楼。那将意味着部分拆除 Hertzberger 杰作!它还会将完全不同的目标群体聚集在一座建筑中:除了交响乐厅外,该综合体还将设有一个 2000 人的流行音乐厅、爵士乐厅、室内乐室和所谓的 Crossoverzaal。这些“生境”将由 Architectuurstudio HH 在总体规划中由 4 位不同的建筑师开发。从某种意义上说,它是一个包含堆叠“建筑物”的超大“展示柜”:3D 都市主义!


The Crossoverzaal will serve as an independent hall that can be used for a wide range of performances. It can be used for dance parties, stand-up comedy, fashion shows, product presentations, congresses. But it can also function as a ‘safety valve’, when other rooms lack capacity for certain events. This biotope includes a spacious foyer and a flexible hall with a flat floor. It doesn’t have a fixed stage or fixed seating. The basic configuration holds 400 seats, but it can contain up to a maximum of 600 people. The proximity of dressing rooms and back stage areas allows for numerous arrangements.


Crossoverzaal 将作为一个独立的大厅,可用于各种表演。它可用于舞会、单口喜剧、时装表演、产品展示、会议。但当其他房间无法容纳某些活动时,它也可以用作“安全阀”。这个生境包括一个宽敞的门厅和一个带有平坦地面的灵活大厅。它没有固定的舞台或固定的座位。基本配置可容纳 400 个座位,但最多可容纳 600 人。更衣室和后台区域靠近,允许进行多种安排。


4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg


The Hall itself is a Box. Balconies and ‘loggias’ are connected to it in an irregular way, bulging out of the main volume. As such inviting a ‘dynamic’ use of the biotope, creating an adventurous routing and ‘royal’ exclusivity. The foyer is suspended under it. The starting point is the box-in-box principle. The acoustic cavity in-between the inner and outer layer is locally enlarged to fit the buildings infrastructure and additional program.   


大厅本身就是一个盒子。阳台和“凉廊”以不规则的方式连接到它,从主体体形中凸出。因此,欢迎对情景需求的“动态”使用,创造一个冒险的路线和“皇家”的特征性。门厅在它下面。起点是盒中盒原则。内层和外层之间的声腔局部扩大,以适应建筑基础设施和附加功能。


The central idea is to connect. The Crossoverzaal is reaching out to the other halls, stretching out in all directions, creating a kind of star shape. The main entrance is on top of the Pop. One of the balconies creates a direct link to the Jazz Hall. The foyer of Crossover and Chamber music hall can be connected into one space. One tentacle connects to the roof to allow daylight in the hall that can be a real quality during day time usage. Two others, containing a bar and a balcony, touch the facades and open up to spectacular views over the city.


中心思想是连接。 Crossoverzaal 正在向其他大厅延伸,向四面八方延伸,形成一种星形。主入口位于 Pop 的顶部。其中一个阳台与爵士乐厅直接相连。 Crossover 和室内乐厅的门厅可以连成一个空间。一根触手连接到屋顶,让日光进入大厅,在白天使用时可以达到真实的品质。另外两个,包括一个酒吧和一个阳台,靠近外墙,可以欣赏到城市的壮丽景色。


10 (1).jpg10 (2).jpg10 (3).jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg


SEE MORE (来自)   NL Architects