品素品设计
对世界大胆畅想

ZETA 住宅楼 | ODA

 二维码
文章附图

2.jpg3.jpg


Nestled on a tree lined street in the upscale residential Belgrano neighborhood, ZETA stands apart while complementing its surroundings. Uniquely positioned adjacent to the 1960’s modern architecture of the University of Belgrano and across the street from the lush site of a historic mansion housing the Embassy of Australia, ZETA capitalizes on its adjacencies with prime exposures to the south and west.


ZETA 坐落在 Belgrano 高档住宅区的一条绿树成荫的街道上,与周围环境相得益彰。 ZETA 地理位置得天独厚,毗邻 Belgrano 大学 1960 年代的现代建筑,与澳大利亚大使馆所在的一座历史悠久的豪宅的郁郁葱葱的遗址隔街相望,ZETA 利用其毗邻的优势,向南和西面景观尽收眼底。


The architectural design re-envisions the modern vernacular of the residential buildings of Buenos Aires. The typical, linear, wrap around balconies are repositioned to create a series of balconies and terraces for true outdoor living. With varying depths exceeding the typical Buenos Aires balconies, the private terraces become furnishable “rooms” extending the living room into the outdoors. The façade creates a clear hierarchy with full height window walls at the inner façade, mid-height solid railings at the mid-sized balconies and full-height solid railings at the largest of the balconies. This creates a compelling architectural expression, while also providing shade and privacy, desirable attributes for luxury residential living. The highly compositional form is united through the metal trellis framework stemming from a rooftop pergola and a simple material palette of glass, cast-in-place concrete with white metal accents.


建筑设计重新设想了布宜诺斯艾利斯住宅建筑的现代本土建筑语言。典型的、线性的、环绕式阳台被重新定位,为真正的户外生活创造了一系列阳台和露台。随着超过典型布宜诺斯艾利斯阳台的不同深度,私人露台变成了可布置的“房间”,将客厅延伸到户外。立面营造出清晰的层次结构,内立面采用全高窗墙,中型阳台采用中高实心栏杆,最大阳台采用全高实心栏杆。这创造了一个引人注目的建筑表达,同时也提供了遮荫和隐私空间,这是豪华住宅生活的理想属性。高度组合的形式通过源自屋顶凉棚的金属格子框架和简单的玻璃材料调色板、现浇混凝土与白色金属装饰相结合。


4.jpg6 (3).jpg6 (7).jpg6 (2).jpg5.jpg6 (5).jpg6 (4).jpg6 (6).jpg7.jpg8.jpg


SEE MORE (来自)   ODA