品素品设计
对世界大胆畅想

Jumex 博物馆, 墨西哥城 | David Chipperfield Architects

 二维码
文章附图

2.jpg3.jpg


Located on a triangular site within the Polanco area of Mexico City, this new museum building exhibits part of one of the largest private collections of contemporary art in Latin America – Colección Jumex – and is part of a wider urban redevelopment. Overlooked by large commercial buildings, the constrained site is delineated by the major street Miguel de Cervantes Saavedra, the Ferrocarril de Cuernavaca railway line and an adjacent property to the east.


这座新的博物馆建筑位于墨西哥城 Polanco 地区的一个三角形场地上,展示了拉丁美洲最大的当代艺术私人收藏之一 - Colección Jumex - 的一部分,并且是更广泛的城市重建的一部分。该场地被大型商业建筑所忽视,由主要街道 Miguel de Cervantes Saavedra、Ferrocarril de Cuernavaca 铁路线和东部相邻的房产界定。


The extremely individual quality of the neighbouring buildings overrides any attempt to integrate the new museum within this particular urban context and offers an opportunity to create a distinct building that simultaneously enhances its larger context. Heading the triangular park, the building can be described as a freestanding pavilion that corresponds to the eclectic nature of the neighbouring buildings, which include the Museo Soumaya and the underground Teatro Cervantes. The mass of the building responds to the non-orthogonal plan of the site, which it exploits to provide the maximum possible footprint while delivering the programme within the constraints of local planning requirements.


相邻建筑的极其个性化的品质超越了将新博物馆整合到这个特定城市环境中的任何尝试,并提供了一个机会来创造一个独特的建筑,同时增强其更大范围的环境影响力。朝向三角形公园,该建筑可以被描述为一个独立的展馆,与邻近建筑的不拘一格的性质相对应,其中包括 Museo Soumaya 和地下 Cervantes 剧院。建筑物的体量与场地的非正交平面相呼应,利用它来提供最大可能的占地面积,同时在当地规划要求的限制下交付项目。


4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg

8.jpg


The Fundación Jumex’s main administration and operative headquarters, as well as the collection’s storage facilities and library remain at the original premises in Ecatepec. Located in Mexico City, the new building reaches a wider audience and provides an exhibition space for the permanent collection and temporary exhibitions. The gallery spaces accommodate diverse display techniques to suit both in-house and guest curators with differing approaches.


Fundación Jumex 的主要行政和运营总部,以及馆藏的存储设施和图书馆仍保留在 Ecatepec 的原址。这座位于墨西哥城的新建筑吸引了更广泛的观众,并为永久收藏和临时展览提供了一个展览空间。画廊空间适应不同的展示技术,以适应内部和客座策展人的不同方法。


The building also provides a platform for discussion and educational activities. Further events including lectures, talks, debates, conferences and film screenings are conducted in the gallery rooms rather than in separate purpose-designed spaces. The primary exhibition rooms are located on the two upper floors and optimise the use of daylight. An open-sided multifunctional loggia that sits between the upper galleries and the ground floor allows visitors to enjoy elevated views of the surrounding area and the urban life of the street.


该建筑还提供了一个讨论和教育活动的平台。包括讲座、会谈、辩论、会议和电影放映在内的进一步活动在画廊空间进行,而不是在单独的专门设计的空间中进行。主要展览室位于两个较高的楼层,并优化了阳光的使用。位于上层画廊和底层之间的开放式多功能凉廊让游客可以欣赏到周边地区的高处景观和街道的城市生活。


9.jpg10 (1).jpg10 (2).jpg10 (3).jpg11.jpg


The format of the floor plates and the position of the building cores provide large individual rooms that can be easily subdivided into two or more separate spaces. A distinctive saw-tooth roof creates a rhythmic geometry that defines the third-floor gallery. Consisting of a steel structure with west-facing roof lights and a horizontal diffuser layer, the roof distributes light evenly to illuminate the artworks and provide ambient light for the space. The light can be adjusted to meet specific curatorial requirements.


楼板的形式和建筑核心筒的位置提供了可以轻松细分为两个或多个独立空间的大型独立空间。一个独特的锯齿形屋顶创造了一个有节奏的几何形状,定义了三楼的画廊。屋顶由带有朝西屋顶光线和水平扩散层的钢结构组成,屋顶均匀分布光线以照亮艺术品并为空间提供环境光。可以调节灯光以满足特定的策展要求。


The entire buildings rests on fourteen columns and sits on a raised plinth, allowing the ground floor to merge with the public plaza. This concept of maximising publicly accessible space continues from the plaza into the loggia on the first floor of the building. The plinth, the columns, the ground and first floor cores and the soffits throughout are of exposed white concrete, while the façades, the roof and the floors from the plinth upwards are made of locally sourced travertine from Xalapa, Veracruz. All windows are full height with stainless steel frames. The continuity of the travertine coating lends the building a solid character reminiscent of indigenous sculptural traditions.


整个建筑坐落在十四根柱子和一个凸起的基座上,使底层与公共广场融为一体。这种最大化公共可达空间的概念从广场一直延伸到大楼一楼的凉廊。基座、柱子、底层和一楼的核心筒以及整个吊顶都是外露的白色混凝土,而从基座向上的立面、屋顶和地板是由 Veracruz 州Xalapa 的本地石灰华制成的。所有窗户都是全高的,带有不锈钢框架。石灰华涂层的连续性使建筑具有让人联想到本土雕塑般坚实的传统特征。


12 (1).jpg12 (2).jpg12 (3).jpg12 (4).jpg12 (5).jpg13.jpg


SEE MORE (来自)   David Chipperfield Architects