品素品设计资讯
对世界大胆畅想

海威大厦二期,杭州 | GMP

 二维码
文章附图

2 (1).jpg2 (2).jpg


我们受委托在中国杭州江北区钱塘江南侧的显要位置规划设计了海威企业园区的扩建工程。在原有高层建筑基础上增加三座塔楼,同时补充以低层建筑,从而形成了一个四方形的新城市空间,以此为周边地块打造了一个新的城市中心。各个建筑采用矩形平面,拥有共同的界面,并通过其布局方式定义城市广场和小巷。


We were commissioned to expand the Haiwei corporate campus in a prominent location in Hangzhou, China, south of the Qiantang River in Beijiang District. The existing high-rise building will be joined by three additional ones. They define a new square urban space, to which additional lower buildings have been added. This creates a new urban center for the surrounding plots. The buildings are based on rectangular layouts that have common alignments and define urban squares and alleys through their constellations. The facades are organized as large frames.


上部楼层主要规划办公功能,面积约15万平方米,并与底层商业功能严格分开设置。底层还设有近2000平方米的员工餐厅,通过两个大型中庭提供自然采光。两个特殊功能,一个体育中心和一个会议中心设在东侧建筑组群的中央位置。景观设计流线清晰自然,开放空间的特点和功能各有不同,令人流连忘返。


The main use as office space, with about 150,000 square meters, is reserved for all upper floors and clearly separated from the shopping zones on the first floor. A nearly 2,000-square-foot cafeteria is centrally located in the basement. It is supplied with natural light via two large atriums. Two special functions, a Sports Center and a Convention Center, are centrally located in the east. The design of the open spaces is determined by clear lines. Open spaces with different identities and functions invite visitors to linger.


2 (3).jpg2 (4).jpg2 (5).jpg2 (6).jpg2 (7).jpg


设计:曼哈德·冯·格康与尼古劳斯·格茨以及福克玛·西弗斯

业主:威陵集团有限公司

建筑面积:约21.4万平方米

图片版权:CreatAR Images


来自(SEE MORE)   GMP